מחלת הנוק שליין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/01/2009 | 21:59 | מאת: אורטל

לבתי בת ה4 יש את מחלת ההנוק שליין כבר כ שלושה שבועות אושפזנו כ פעמים לסרוגין יש לציין כי יש לה נפיחות על הידיים ועל הרגליים שחררו אותנו בכל הפעמים לאחר לילה בבית החולים שלשום נגשתי לרופא אחר ואמר לי מדוע אני לא מאושפזת איתה וכי כל עוד המחלה פעילה צריך להתאשפז טענתי כי אמרו לי שאין צורך הרופא נתן לי גם סטרואידים ועדיין לא התחלתי איתם כיאמר שצריך קודם לעשות בדיקת צואה וישר אח"כ שאני יתחיל לתת לה 4 כדורים פעמיים ביום למשך 3 ימים מה לעשות אובדת עצות כל רופא אומר לי משהו אחר יש לציין כי הייתי מאושפזת בילדים א והרופא האחרון מילדים ב אודה על התיחסות מהירה

במחלת הנוך שונליין ישנה דלקת של כלי הדם הקטנים - בדרך כלל מאפשפזים כל עוד המחלה פעילה ומתמשכת - בדרך כלל כאשר לא מאובחנת מעורבות מערכת העיכול , כאשר אין הפרעה כלייתית משמעותית , ולא מופיעים נגעים חדשים אין צורך בהמשך אישפוז. הטיפול בסטרואידים ניתן בעיקר לכאבי הבטן - וכאשר יש מעורבות מערכת העיכול ובאם המחלה שוכחת אזי אין מקום לטיפול. בכל שאלה כדאי לפנות למחלקה המאשפזת שבה נעשה המעקב והשיקולים לאישפוז.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה