שינה בחדר קטן,אבק בחדר,שכבות לבוש. הנקה.עישון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/02/2013 | 23:45 | מאת: טל

בתי בת שלושה וחצי חודשים וישנה אתי בחדר קטן שגודלו הוא כעשרה מטרים רבועים. אני מלבישה אותה בשתי גופיות, גאטקעס, ואוברול פליז, ומכסה אותה בשתי שמיכות פליז. אני מחממת את החדר במזגן ומכוונת אותו על 19 מעלות מכיון שאני חושדת שהטרמוסטט שלו לא ממש מדויק (טכנאי טען שהכל בסדר אבל אני לא בוטחת בטרמוסטט) כמו כן אני משאירה 3 ס"מ של חלון פתוח שאלותיי הן: 1. אני מפחדת שביחד עם שמיכת הפליז יהיה חימום יתר.האם אני מלבישה אותה ביותר מדי שכבות? 2. האם נמצא קשר כלשהו בין אבק בחדר שינה לבין מקרי מוות בעריסה? כל כמה זמן עליי לנקות את החדר מאבק? 3. אני גרה ביחד עם אמי והיא עוזרת לי לטפל בה. אמי מעשנת (בחצר) והיא מחזיקה את התינוקת אחרי שהיא מעשנת. לא תמיד יש לי ברירה אלא להיעזר בה, וכאשר צריך להחזיק את התינוקת הרבה זמן (יש לה רפלוקס) אמי מסכימה לעשות זאת רק אחרי שעישנה. היא לא מסכימה להחליף את בגדיה לאחר העישון וגם לא לוותר על העישון לפני החזקתה. הבגדים, השיער, עור הפנים, והנשימה שלה ספוגים ברעלי העישון וככה היא מחזיקה את התינוקת. אני מפחדת מזה בהקשר של מוות בעריסה. האם יש בסיס לחשש שלי? 4. לגבי הנקה. כיצד היא עוזרת במניעה? האם הרכב החלב הוא שעוזר במינעה או פעולת היניקה עצמה? ואם פעולת היניקה עצמה - במשך כמה זמן צריך להניק? האם את כל הארוחות או שמספיק באופן חלקי? (מחצית מהכלכלה של התינוקת אני שואבת חלב ונותנת לה בבקבוק. הנקה קשה לי עקב הכאבים בפיטמות) 5.האם עצם העובדה שאני ישנה עם התינוקת בחדר קטן מסוכנת מבחינת פליטת ה CO2 שלי? 6.אני משתמשת במגן ראש קשיח בלבד (מפחדת שתקבור את האף במגן רך ותיחנק). ראיתי שהיא לפעמים תוקעת את האף ומועכת אותו כנגד מגן הראש. האם הדבר מסוכן כאשר מגן הראש קשיח?מה עדיף? מגן רך או קשיח? מאוד מודה עבור התשובות וסליחה על האורך

שלום טל למוות בעריסה יש מספר גורמם שיכולים להעלות הסיכון לכך ועל כך נכתב הרבה לא צריך להיות אובססיבי לגבי כך מצד שני צריך להקפיד כמה שאפשר על ההנחיות של משרד הבריאות

14/06/2013 | 10:07 | מאת: טלי

שלום טל ישנן עמותות וארגוני נשים כמו ויצו וארגון "אם לאם בקהילה" שנותנות הרבה פעמים תמיכה לנשים אחרי לידה בשאלות והקשבה. אני מניחה שהילדה שלך כבר בת כמה חודשים אך אם את עדיין מרגישה שיש לך הרבה שאלות. ממליצה בחום לדבר עם מישהי על כך. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה