קמפילובקטר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/02/2013 | 23:12 | מאת: שרית

ערב טוב, בתי בת 9 חודשים סובלת מהחיידק קמפילובקטר, כנראה ממזון שנתנו לטעום במסעדה לראשונה. קיבלתי היום תשובות בדיקות דם+ נמצא לה מוקוס התחיל הכל לפני 4 ימים ביום שבת ערב היה לה חום כמעט 39, הקאות, כאבי בטן ויום אחרי התחילו שלשולים כל חצי שעה. לפני יומיים הכל נרגע, שלשולים פעם במס' שעות ואפילו חלקם קצת סמיכות. בעיקר אכלה בננה, אורז, עוף, מרק, שתייה ומס' פעמים ביום הנקה. מאחר ונותרה רעבה הוספנו לה מטרנה צמחית (סויה) כי המטרנה ללא לקטוז גרמה לה לשלשולים.מקבלת מההתחלה פרוביוטיקה. יש הפרשות צמיגות ירוקות. היום ראיתי לראשונה צואה צהובה יחסית עם הפרשה שנראית כמו דמית צמיגה לא טרייה. מה עליי לעשות? בתי נראית חיונית, לא סובלת מכאבים כב' יומיים ושלושה ללא חום. אוכלת בסדר גמור.אגב, לי נמצא דלקת גרון ואני עם אנטיביוטיקה פאן - רפה, עדיין מניקה בערב פעמיים ביום, משתדלת לפני נטילת התרופה. עוד משהו, דווקא ההנקה שסמוכה הייתה ליציאה הנ"ל הייתה לאחר חצי שעה אחרי נטילת האנטיביוקה. גם יש לה כאבי חניכיים, נפוחות. תודות על תשובתך בהקדם. שרית

הטיפול בקמפילובקטר הינו אנטיבוטי - באזניל. האנטיביוטיקה אינה מונעת את המחלה אך מונעת פיזור של החיידק בסביבתכם וזוהי ההמלצה הטיפולית. פשט לכך מחלתה הזיהומית תחלוף והיציאות בהדרגה יחזרו לשגרה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה