כווית תינוק-דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/01/2009 | 11:46 | מאת: יעל

בני בן ה-5 חודשים נכווה בידו ממכשיר מים חמים (לפני כשבוע וחצי). רופאת ילדים תייגה את הכוויה בדרגה 2. כרגע אני משתמשת בסילברול קרם 3 פעמים ביום. היא המליצה לעבור לביאפיין (biafine). ברצוני לדעת מה ההבדל בין 2 התרופות והאם היא באמת טובה יותר מהסילברול. יש לציין כי המלצתה לעבור לביאפיין היא כי היא טובה יותר, האם זה נכון? תודה רבה.

גם סילברול וגם ביאפין הינן משכות אנטיספטיות למריחה על כוויות . אין משחה טובה יותר , אך סילברול היא טובה יותר מבחינת התכונות האנטיבקטריאליות לעומתה לביאפין פחות תופעות לוואי ידועות . במידה והפצע כבר סגור בעור - אין צורך במריחה כלל , במידה ועדיין פתוח - יש להמשיך לפי המלצת הרופאה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה