עוויתות בטן רכה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/01/2009 | 20:01 | מאת: גלי

שלום, בני סובל מזה מס' ימים מעוויתות בבטן בכל מס' שעות. מלווה בעיקר בהקאות אולם היו גם יציאות רכות. במיון ביום חמישי לפנות בוקר שללו השתפלות מעיים.... מה לעזזל זה יכול להיות? הקאה ראשונה הופיעה ביום שישי שעבר (לפני שבוע) ומיום רביעי, דבר שבשגרה...

בימים אלו הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר בזיהום וירלי במערכת העיכול ( רוטה וירוס למשל ) , אין מחוייב שיהיו שילושלים מרובים ולא מחוייב שיהיה חום. טוב שנשללה התפשלות המעי - וכעת יש לעקוב בלבד - במידה וההקאות תימשכנה מעבר לימים ספורים יש לפנות שוב למיון לשלילת התייבשות וגורמים אחרים להקאות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה