תינוק מסרב לאכול מטרנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/12/2008 | 20:59 | מאת: אורית

בני בן 8 חודשים וחצי, נולד פג במשקל 1.110 ק"ג (בשבוע 31). היום שוקל 6.5 ק"ג (עדיין לא הגיע למשקל הנורמלי לגילו). עד עכשיו היה ניזון ממטרנה פגים והיה אוכל ללא שום בעיה, לאחרונה התחיל לאכול פירות, ירקות ומעדני חלב. בשבוע האחרון מסרב לאכול את המטרנה ויורק החוצה, את יתר המאכלים החדשים אוכל ללא שום בעיה. התייעצתי עם רופאה בקופ"ח, והיא אמרה שיתכן שהוא מסרב לאכול את המטרנה בגלל הטעם הפחות מעניין ופחות טוב מהמאכלים החדשים. הציעה שאחליף לו את המטרנה פגים במטרנה שלב 1. אשמח לקבל דעה נוספת של מומחה....האם יתכן וזו באמת הסיבה ואם כן, האם כדאי להחליף לו למטרנה שלב 1 (על הקופסא כתוב להזנת תינוק עד גיל חצי שנה)?

בהחלט מסכימה עם הרופאה כי יתכן וביחס למאכלים המתוקים , מטובלים המטרנה הינה כלכלה אשר יעדיף פחות, רק להערכתי למרות היותו פג , בגיל 8 חודשים הכלכלה מותאמת לצרכים לפי גיל ולא לפי משקל - כך שבהחלט ניתן לעבור ישירות למטרנה שלב 2. יתכן גם שכעת עובר מחלה וירלית אשר מדכאת מעט את התאבון באופן כללי.

07/03/2010 | 07:44 | מאת: אמא נוספת

גם התינוק שלי בן 8 חודשים אוכל מטרנה שלב 2 בתוספת דייסת דגנים ולאחרונה גם שיבולת שועל. הוא אוכל פירות ואוהב מאוד לאכול עוף וחביתה. אך לאחרונה אוכל מעט מאוד את הדייסה מהבקבוב (ובכפית בכלל דוחף עם היד) שאלתי מה לעשות האם לתת לו מאכל אחר במקום או שיש עיצה אחרת?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה