פצעים בפה וצינון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/12/2008 | 10:10 | מאת: אלה

שלום. בני בן שנתיים ועשרה חודשים. לפני כשבוע עבר וירוס של התקררות עם הרבה שיעול ליחתי ופצעים בחלל הפה ופצע בזוית הפה. כמספר ימים לאחר החלמתו הוא שוב מצונן (הפעם קל יותר ועם דגש על נזלת מהאף ולא על שיעול) וחזר לו הפצע בזוית הפה ומספר פצעים בלשון. שאלותיי הן האם יש קשר בין הצינון לפצעים? האם הפצעים הם ביטוי לחוסר ויטמינים או מינרלים מסויימים (הוא אוכל הכל) או ביטוי אלרגיה למשחת שיניים של מבוגרים או ממתיקים מלאכותיים (במסטיק ללא סוכר) מאחר ואלו 2 הדברים החדשים שהכניס לפיו בחודש האחרון. בקיצור מה את ממליצה לי לעשות.. תודה רבה.

אדנו ווירוס וכן וירוסים נוספים ידועים כגורמים גם לצינון וגם לנגעים דמויי אפטות בפה ובריריות הפה. יתכן ומדובר בזיהום אחד המשכי - ויתכן ומדובר בשני וירוסים שונים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה