קשקשים בקרקפת התינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/12/2008 | 16:16 | מאת: אמי

שלום, אצל התינוקת שלי בת החודשיים וחצי הופיעו קשקשים בקרקפת ובגבות ומופיעה אדמומיות בצוואר ובקפלים ומאחורי האוזניים (מזה יותר מחודש), הרופא נתן לי סליקרן לשיער ואקווה קרם לפנים ואגיסטן בייבי לקפלי העור, האם שימוש ממושך בהם עלול להזיק? כי זה עדיין לא עבר ואני משתמשת בדרמקס כשמפו וכבון (לפי המלצת הרופא). וניסיתי להוריד קצת את הקשקשים מהקרקפת בידיםם ויצאו כמה שערות ביחד עם זה, האם זה עלול להזיק לקרקפת ולצמיחת השיער בעתיד?

מדובר בתופעה הנקראת - סבוראה. זו תופעה שאיננה בעלת משמעות רפואית ובעיקר אסטטית. המ=תכשירים שאותם ציינת אינם מזיקים , ניתן פשוט לסרק את השיער במסרק סמיך ולשמן את השיער בכדי למנוע את היווצרות הקשקש. זו תופעה אשר בהחלט חולפת ברוב המקרים עם הגיל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה