הפרשת חלבון מוגברת.דחוף!

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/12/2008 | 18:23 | מאת: דינה

שלום רב! לפני 4 חודשים באופן מקרי התגלה חלבון לבני בן 13.נעשה בירור:תפקודי כליות היו תקינות.בדיקת שתן כללית שנעשתה בבוקר תקינה(מס' פעמים).איסוף שתן 24 שעות נעה בין 164 לבין 206 מ''ג.הומלץ לנו מעקב.לפני מס' ימים עשינו איסוף שתן של 24 שעות חוזר וקיבלנו את הערך של 434 מ''ג.בוצע אולטראסאונד ובו:הרחבה קלה של אגן הכיליה הימנית,קוטרו במנח רחבי 8 מ''מ.מהי משמעותו של הממצא הזה? האם הממצא של אולטאסאונד עשוי לגרום לעליה בהפרשת החלבון? בתודה מראש, אימא מודאגת.

הממצאים שהעלת אינם מחייבים בהילות מיידית - אך מומלץ בהקדם האפשרי להגיע לנפרולוג ילדים. ד"ר יעקובו הינה נפרולוגית ילדים אשר מקבלת במרפאה נפרולוגית בבית חולים הילל יפה - הינך מוזמנת לתאם תור 04-6304331

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה