חום ממושך בילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/01/2011 | 22:24 | מאת: מודאגת מאוד

שלום בני בן 5.5.לפני כשבוע התלונן בני על כאב גרון, במקביל עלה החום ל 38.5. הרופאה עשתה משטח גרון. יומיים למחרת התפתחה פריחה על כל הגוף. הרופאה החלה טיפול במוקסיפן מתוך חשש שמדובר במחלת הסקרלטינה.במקביל הגיעה תשובה שלילית של המשטח גרון. יש לציין שכ 24 שעות לאחר התחלחת האנטיביוטיקה החום החל לרדת והפריחה תוך יומיים נעלמה. ביום שלישי בערב עלה חום שוב ל 39.4. הרופאה ביצעה בדיקות דם בין היתר לאנטיסטרפטוליזין שיצא מעט גבוה אך טוענת כי תמונת הדם מתאימה לזיהום ויראלי. אנו עדיין תחת כיסוי אנטיביוטי אע"פ שנאמר לנו אתמול כי ניתן להפסיק. היום עלה שוב החום ל 39.4. אני ממש מודאגת. נשלחו בדיקות ל EBV ו CMV עדיין אין תשובה. יש לציין שבמהלך היום החום אינו כה גבוה ונע סביב ה 38. האם ישנם וירוסים המלויים בחום למשך יותר משבוע? האם יתכן כי זהו חיידק שאינו מגיב למוקסיפן? מה לעשות??? תודה

עצמך כתבת שהטיפו האנטיביוטי אינו מנה את מהלך המחלה והמשטח שלילי וספירת הדם וירלית. אכן ישנם וירוסים אשר גורמים לחום גבוה וממוש כדומגת EBV וכו

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה