ריבוי במתן שתן + כאבי בטן לבת 3 - תרבית שתן נקיה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/12/2008 | 23:20 | מאת: Inbal

שלום, מזה כחודש בתי בת ה 3 מרבה לתת שתן ומתלוננת על כאבי בטן. בדיקת תרבית בשתן יצאה נקיה (ללא חיידק). לפני כשבוע וחצי המצב החמיר מאוד (הן בתדירות הטלת השתן - כל מס' דקות, והן בחום גבוה). בדיקת דם הראתה שיש דלקת (לא ברור איפה) והיא אושפזה בבית חולים ל 4 ימים לצורך קבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד. כתוצאה מכך החום ירד (עם התחלת הטיפול) וכן חל שיפור בתדירות הטלת השתן, אם כי נותרה עדיין גבוהה. כאבי הבטן נותרו. אציין כי 3 תרביות שתן שנאספו לפני התחלת הטיפול האנטיביוטי יצאו תקינות (ללא חיידק)ועל כן לא מדובר בדלקת בדרכי השתן. שוחררנו הביתה עם המלצה להמשיך עם אנטיביוטיקה ל 6 ימים נוספים. יום לאחר השיחרור בתי שוב העלתה חום (למרות שנתנו לה אנטיביוטיקה) שירד למחרת. בדיקת דם נוספת הראתה שאין לה דלקת וקיבלנו המלצה להפסיק עם האנטיביוטיקה (3 ימים לאחר השיחרור מבית החולים). נכון להיום בתי עדיין מטילה שתן בתדירות יחסית גבוהה וכן מתלוננת על כאבי בטן מס' פעמים ביום שאורכים מס' דקות ולאחר מכן נעלמים. אודה להתייחסותך למקרה זה. בתודה, ענבל.

תרביות עקרות ללא טיפול אנט' קודם - שוללות זיהום בדרכי שתן. התלונות יכולות להתאים לזיהום בשלפוחית שלעיתים נגרם ע"י וירוס - וספירות הדם יכולות להתאים גם לזיהום כעין זה - במידה והתלונות ממשכות הייתי ממליצה על הפניה לנפרולוגית ילדים כאן בבית חולים הילל יפה.

16/12/2008 | 11:22 | מאת: inbal

ביומיים האחרונים חל שיפור. לא מתלוננת על כאבי בטן ואתמול תדירות השתן פחתה. נקווה שימשך כך. המון תודה על ההתייחסות. ענבל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה