אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/08/2010 | 13:19 | מאת: עדי

שלום רב, בתי בת השנה ו- 9 סובלת מאטופיק דרמטיטיס מזה זמן רב, המתרכז בעיקר באזור שמאחורי האזניים. מדי פעם מופיע גם בסנטר ובלחיים, ואני מקפידה לקלח עם סבונים מתאימים וכמובן במשחה (היחידה שעוזרת לה היא משחה טבעית בשם פיורילן, מחלב נאקות - ניסינו כבר הכל....). הבעיה היא שלפני כשלושה ימים החלו להופיע לה שלפוחיות קטנות בכפות הרגליים, בהירות במרכזן ואדומות סביב, ועתה הן החלו להופיע מעט גם בכפות הידיים. הרופא רשם משחה אנטיביוטית וטען שהתופעה שכיחה בילדים בעלי רקע אטופי, אבל אני מודאגת. האם נדונה בתי לפתח עוד ועוד בעיות עור כתוצאה מהעניין? קשה לה לצעוד, כפות רגליה שורפות, ואני די אובדת עצות.... האם יש דבר מה נוסף שניתן לעשות כדי להקל עליה?

את מתארת תופעת מחלת הפה והטלפיים שהינה מחלה וירלית שכיחה בכל הילדים בלי קשר לאטופיה של ביתך. המחלה חולפת מעצמה ללא כל טיפול וללא אנטיביוטיקה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה