סימנים כחולים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/08/2010 | 19:39 | מאת: אמא דואגת

בני בן 6.5. בחודשים האחרונים התחלנו להבחין מדי פעם בסימנים כחולים על גופו. הסימנים הם בד"כ בולטים ויש אחד או שניים. הם נראים תוצאה של חבלה. אציין שיש לבני נטייה להיתקל בדברים וזאת משתי סיבות: יש לו תסמונת הפרעת קשב, ריכוז והיפר אקטיביות חמורה. הוא מגושם מוטורית ולעיתים מתנהג באימפולסיבית ומאופיין בהיפראקטיביות. לבני יש בעיית ראיה. כשהוא בלי משקפיים (מוריד אותם מרצונו) הראיה שלו לא תקינה. אציין את הדברים הבאים: הבריאות של בני טובה (בלי עין הרע). בלוטות הלימפה מאחורי האוזניים, לפי בדיקה שלי, לא נפוחות התיאבון שלו בריא והוא עולה יפה במשקל ואף שמנמן. אין לו דימומים חריגים מהאף וכדומה. אין לו שטפי דם קטנים על העור. למרות כל זאת אני בחרדה שמה חלילה מדובר בלוקמיה. האם יש לדעתך חשש כזה? האם כדאי לעשות ספירת דם בהקדם? האם יש מקום לדאגה רצינית? האם יש לעשות עוד בדיקות? תודה!

במידה וכל הסימנים הכחולים הינם באזורי חבלה הדאגה שלך מיותרת לחלוטין, מאחר ובלוקמיה הדימומים מחמירים ומופיעים בכל הגוף באופן ספונטני מאחר והטיות יורדות ולא עולות שוב וכמו כן מופיע חיוורון ניכר. לא נראה שישי חשש כזה אצל בנך - אך בכדי להיות רגועה לחלוטין - יתכן וביצוע ספירת דם חד פעמית לשלילת ספירת טסיות נמוכה ( ולאו דווקא לוקמיה ) תהיה יעילה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה