תופעת חום מחזורי אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/08/2010 | 08:42 | מאת: שירה

שלום, בני בן 4 בקרוב. בסביבות גיל שנה הוא סבל מחום גבוה כל 10 ימים בערך, למשך יום-יומיים. הרופא שלו נתן לנו אבחנה של תסמונת חום מחזורית ולאחר מספר חודשים זה חלף. לאחרונה, מספר חודשים, התופעה חוזרת על עצמה. כמעט כל שבוע יש לו יומיים חום גבוה, גרון מודלק ללא ממצא חידקי ותחושה כללית רעה. הרופאה חושבת שמדובר שוב באותה התופעה. האם כדאי לקבל דעה נוספת? האם יכול להיות שזו תופעה פסיכוסומטית שיש לה מקור רגשי? תודה.

לא ידעו ברפואה הקונבנציונלית על חום עולה ממחלה פסיכוסומטית. מאידך חום מחזורי מופיע בגיל זה אחת ל-3-4 שבועות ולא כל 10 ימים. האם ניתן טיפול בסטרואידים לתופעה כמקובל? בכל אופן כדאי להיוועץ ברופא מומחה בתחום במידה והארועים מתמשכים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה