תוצאות חריגות בבדיקת דם לילד בן 7.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/08/2010 | 11:16 | מאת: ליה

ד"ר, שלום ילדי בן 7.5 משקל 27 גובה 125, מתאמן באופן קבוע בכדורסל 3 שנים 4 פעמים בשבוע, מבנה רזה וחטוב, תזונה מאוזנת מרובה בירקות,פירות, גבינות וגם מאכלי ילדים (צ'יפס,נקנקיות,חטיפים וכו' אך לא בכמות קיצונית).בעבר, סבל מחוסר בברזל קיבל טיפול תרופתי והברזל עלה כמו כן סובל מכולסטרול גבוה מילדות (מעל 170) כניראה לאור תורשה מולדת (לא בקשר ישיר לתזונה). כעת בבדיקות: Fe - Iron - 43 Protein Total (B) - 8.3 ALKP-Alkaline Phosphatase - 351.7 GGT - 19 Cholesterol - 182 Triglycerides - 70 HDL -52.6 LDL - 115.2 אשמח לדעת מה דעתך לגבי הבדיקות ובעיקר את הסיבה לכך שהשומנים בדם תקינים אך האינזים בכבד מעיד על בעיית שומן בכבד.האם יש לו בעייה בכבד? בעיית ספיגה? הברזל נמוך ונתחיל שוב טיפול. תודה רבה

ALK PHOS איננו אנזים הקיים רק בכבד, הוא בהחלט קיים גם בכדויות לבנות וגם בעצם ובהחלט קשור גם לגדילה , וערכו אינו חרגי במידה המעידה על מחלת כבד כלל. מאידך , מדוע שלילד בריא הניזון מכלכלה מגוונת יש ערכי ברזל נמוכים , הייתכן כי מדובר באיזושהי בעיית ספיגה? צליאק? אין צורך בבהלה , מומלץ לערוך ברור אצל הרופאה המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה