שיער דליל ותוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/08/2010 | 10:11 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי. בחצי השנה האחרונה השיער שלה הפך דליל עקב נשירה ושורשים חלשים שנשלשו בקלות. עקב כך ביצענו בדיקות כלליות מקיפות. מצרפת את ארבע התוצאות החריגות שיצאו, כל השאר תקין ובנורמה. אודה להתיחסותך מה משמעות התוצאות? וכן מה יכולה להיות הסיבה לנשירה הקשה אם או בלי קשר לבדיקות הנ"ל. תודה מראש, אמא מאד דואגת. GLUCOSE 48.00 MG/DL ( 65.00- 100.00)*(.........) Panic Value AST(GOT) 48.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* CHOLESTEROL 181.00 MG/DL ( 75.00- 170.00) (.........)* LDL-CHOLEST.124.90 MG/DL ( 50.00- 110.00) (.........)*

הערך של הסוכר נמוך ביותר, מניחה שהבדיקות נלקחו בצום אך עדיין מדובר בערך נמוך ביותר לעומת זאת ערכי הכולסטרול גבוהים מעט - לא באופן חריג אך מעט מוגברים. מניחה שאין קשר בין הדברים לשיער, אך בכל זאת לאור הערך הנמוך של הוסכר מומלץ לערוך ברור אנדוקריני וברור לערכי סוכר נמוכים. מניחה כי הילדה משגשגת ומשקלה תקין.

03/08/2010 | 13:06 | מאת: מיכל

ראשית המון תודה על התשובה המפורטת. אני רוצה לציין שרמת ה-tsh שלה יצאה תקינה - האם גם במצב זה יש לערוך ברור אנדוקריני? כמו כן נאמר לי שיתכן והמבחנה עמדה זמן רב עד שהגיעה למעבדה ושזו יכולה להיות הסיבה לתוצאות הסוכר. האם הגיוני ואם כן אנ מניחה שיהיה נכון לחזור על הבדיקה. ושאלה נוספת - אם כל אלה אינם קשורים למצב השיער - איזה כיוונים נוספים עליי לבדוק? אציין כי השיער ממש נושר והדבר ניכר חיצונית. תודה מראש, מיכל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה