תבחין זיעה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/06/2010 | 10:42 | מאת: שלומית

שלום, יש לי ילד בן שלוש ועשרה חודשים כשמלאו לו ארבעה חודשים לילד היו דלקות ריאה חוזרות בצד ימין הילד עשה ברוכנקופיה ושם התגלה היא מיתר קול ימיני לא נסגר עד הסוף מאז הסמכנו את המטרנה בקרונפלור והילד לא שתה מים כי באוכל מוצק הילד לא השתעל, מאז הוא נמצא במעקב אצל רופא ממוחה לריאות לפני ארבעה חודשים בערך הילד חלה שוב אחריי תקופה של שנתיים שלא הייתה שום דלקת בריאות הילד חלה שוב בדלקת ריאות לאחר כחודש וחצי הגעתי לרופא המומחה לביקורות וסיפרתי לו על הדלקת האחרונה (חשוב לי לציין כי מאז שהוא היה תינוק ועד לביקור לפניי האחרון הרופא חשב כי אין צורך בתבחין זיעה) הרופא בדק אותו ואמר שעדיין יש דלקת עשנו צילום וכך באמת הראה הצילום הרופא ביקש לטפל בה ולחזור אליו בעוד חודשיים , חזרנו אליו והוא אומר שעדיין יש דלקת בצד שמאל הפעם הוא שינה את מתן הטיפול והחיליף את הבודיקוט אותו הוא לוקח בכל יום במשאף אחר הפעם הרופא ביקש תבחין זיעה מה שהדאיג אותי נורא חשוב לי לציין כי לילדי אין שילושים ומשקלו יפה לגילו אצבעותיו ניראות רגילות אבל שטעמתי את זיעתי לפעמיים היא מלוחה/חמוצה לפעמים אלא לכולנו יש זיעה מלוחה לא? תבחין הזיעה נקבע רק ל25-7 שה ממש מאוחר ואני נורא לחוצה אני ובעלי אנשים בריאים יכול להיות שבני סובל מהמחלה? סליחה על אורך השאלה לתשובתך המהירה אודה שלומית

סיבת הבדיקה לדעת אם באמת קיימת המחלה מאחר הילד מתפתח טוב אין מקום לדאגה וניתן לחכות לתור שלם ללא בעיה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה