פרוו וירוס או אלרגיה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/05/2010 | 15:17 | מאת: רונית

ד"ר שלום רב בתי בת 5. התעוררה ביום שישי האחרון עם לחיים אדומות. מכוון ולא ראיתי סימנים נוספים כגון חום,חולשה וכו' (גם לא היה לה חום בתקופה האחרונה, בכלל מדובר בילדה בריאה), שלחתי אותה לגן. לאחר מכן הפריחה התפשטה לכוון הסנטר (ללא אף ומצח). ביום שבת נסעתי איתה למוקד חירום מכוון ולא ראיתי שיפור. רופא הילדים שבדק אותה טען כי מדובר באלרגיה למשהו (מדובר ברופא ילדים-זיהומולוג). לשאלתי האם יתכן כי מדובר באדמת, מחלה חמישית וכו', פסל על הסף את חששותיי מכוון ואין חום וגם לא היה. לאחר יומיים (אתמול) ניגשתי לרופא הילדים בקופה משום שהפריחה עברה לזרועות ודי נעלמה מהפנים. הרופא טען כי יתכן מאוד שמדובר בפרוו וירוס למרות שאין חום. אמר שננסה לתת 15 טיפות פניסטיל באופן חד פעמי-אם מדובר באלרגיה, הפריחה תעלם באופן זמני- אם הפריחה לא נעלמת תוך שעה-לא מדובר באלרגיה. כמובן שלא היה שום שינוי בפריחה לאחר פניסטיל. בנוסף הרופא המליץ לבצע ס.ד+בדיקה לוירוס משום שהוירוס עלול לבצע שינויים בס.ד. היום ראיתי שהפריחה נעה לכוון הרגליים... הילדה מרגישה טוב,הולכת לגן. האם חובה לבצע ס.ד? מבחינתי מדובר בסיוט שכן הספירה כבר תהיה מהוריד ולא מהאצבע (עשינו לפני חודש ס.ד תקופתית אשר יצאה תקינה). כמה זמן עד שהפריחה נעלמת לגמרי? תודה רונית

תמונה מתאימה לפרוו וירוס למרות שאין חום (לא חייב להיות).פיזור של פריחה מאוד אופייני ל פרוו וירוס ( או מחלה חמישית). פריחה נעלמת תןך שבוע עד 3 שבועות. יש לשקול לבצע ס.ד (מאצבע בלבד) משום שהוירוס עלול לגום דיכוי מח עצם זמני במיעוט המיקרים. תודה

30/05/2010 | 11:07 | מאת: רונית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה