שאלה לגבי תאילנד בהריון פלוס שני ילדים קטנים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

17/06/2009 | 19:01 | מאת: אילאיל

בעיקר התייעצות לגבי חיסונים וכדומה אני בהריון, חודש שלישי (סוף) עם שניים קטנים (הקטן בן שנתיים הגדול בן ארבע). מעוניינים לנסוע מתישהו סביב אוגוסט. לפני כחמש שנים היינו בתיאלנד ונורא רוצים לחזור לתקופה של כ4-6 שבועות. שאלות: א. האם החיסונים שלנו עדיין תקפים? ב. מהם החיסונים המומלצים לילדים בגילאים אלו ואיזה מיותרים? ג. כאשה בהריון, האם בכלל מותר לי להתחסן? יצרנו קשר עם לשכת הבריאות ויש לנו תור ליעוץ רק עוד שבועיים וחצי ואני ממש רוצה לנסות לקבל תשובות עוד קודם לכן. המון תודה!

לגבי החיסונים שקיבלתם לפני 5 שנים צריך לבדוק בפנקס אם קיבלתם 2 מנות של חיסון לצהבת A במרווח של חצי שנה לפחות בין מנה אחת לשנייה - במקרה כזה החיסון תקף לשנים רבות. מומלץ גם להתחסן כנגד סלמונלות (חיסון טיפוס הבטן) - תוקפו של חיסון זה מוגבלת ל 3 שנים. ניתן לקבל את החיסונים הללו בעת הריון נסיעה טובה מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה למטיילים טלפון 03-9666333 http://www.travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים