טיול במזרח הרחוק נגיף הזיקה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

04/03/2016 | 12:28 | מאת: הדר

שלום, אני ובן זוגי מתכננים טיול למזרח הרחוק (ויאטנם-פיליפינים-קמבודיה). הבנתי שיש חשש מפני הידבקות בתקופת ההיריון וכן 4 שבועות לאחר הטיול. במקרה בו אני או בן הזוג נדבקים בנגיף ומתכננים להיכנס להיריון (בתקופה מאוחרת יותר, כלומר יותר מחודש), האם ישנה סכנה כלשהי? בנוסף- האם קיימת בדיקה לזיהוי הנגיף לאחר ההדבקה? ובדיקה שמגלה האם העובר תקין?

דחיית הריון בחודש חדשיים לאחר הטיול היא הגיונית במזרח נפוצות מחלות אחרות (כמו קדחת דנגי) שמועברות באמצעות יתושים מניעת עקיצת יתושים חשובה במהלך הטיול מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים