חיסון כלבת

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

04/01/2016 | 02:46 | מאת: עדה רדר

אחייניתי בת 23 ננשכה על ידי סוס בצילה לפני שבוע. היא קיבלה חיסון כלבת 3 פעמים לפני יציאתה מהארץ . כמו כן מחוסנת בואנוס וכל השאר חיטאו את המקום, לאחר מכן בבית חולים קיבלה אנטיביוטיקה . הנשיכה אינה עמוקה אך שטף דם פנימי גדול. שאלתה אם היתה צריכה לקבל חיסוני כלבת נוספים. תודה על תשובתך

כלבת היא מחלה המועברת מיונקים לבעלי חיים. בעיקרון הסוסים שייכים למשפחת היונקים אך העברת כלבת מסוסים היא נדירה ביותר. עיקר ההעברה היא על ידי משפחת הכלביים (כלבים, תנים וכד'). הייתי ממליץ לפנות לרשויות הבריאות באזור בו היא נמצאת כדי לשקול אם להשלים עוד 2 מנות חיסוןץ מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים