חיסונים הניתנים בארהב

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

27/08/2015 | 00:00 | מאת: רון

שלום. הבן שלי טס להודו מארהב בעוד 4 שבועות. טס לצפון הודו לחודש. נראה לי שמדיניות החיסונים שם היא שונה מאשר בארץ. המליצו לו לא לקחת חיסון נגד כלבת כי לא יספיק לקבל יותר ממנה אחת של חיסון ואז החיסון לא יהיה יעיל. כמו כן המליצו לו לא לקחת חיסון נגד דלקת המוח היפנית, כי שוב, לא יספיק לקחת שתי מנות לפני הנסיעה. מה ההמלצה שלך בנוגע לשני החיסונים הללו ?

מתן של חלק מסידרה של חיסונים פחות יעיל מהסידרה כולה. אין בספרות המלצות אם כדאי לקבל חלק מסידרה במקרה ומגיעים מאוחר מדי למרפאת מטיילים. בכל מקרה מדובר בחיסונים לארועים שהם לא שכיחים. דעתי האישית היא שעדיף חלק על כלום. במקרה של נשיכה מתייחסים למי שקיבל חלק מהחיסון כאילו לא חוסן ונותנים את כל הסידרה מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים