הימנעות ממפגש בחשש מהדבקה תיאורטית

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

15/09/2019 | 14:43 | מאת: מ. ר

מה תמליצו לאישה בת 65, עם מערכת חיסונית פגועה, וגם טופלה בעברה בכימו, ומטופלת בסטרואידים עשרות שנים, - להיפגש עם אנשים שיצאו מישראל למזרח אירופה והם ללא חיסונים לחצבת, חזרו. האם כדאי להימנע פגישה בביתם? ואם להימנע אז לכמה זמן? ב"לאומית" פורסם שסימני החצבת יכולים להופיע עד 21 יום, ובכללית: עד שבועיים. תודה רבה

15/09/2019 | 14:49 | מאת: מ ר.

הבהרה: האישה בת ה 65 אמנם נמצאת בטווח הגילים של אלה שנחשפו לחצבת בילדותם, אך קיימות נסיבות בשנים ההם, שיתכן ולא נחשפה אז.

15/09/2019 | 14:55 | מאת: מ ר.

תודה רבה

באיזו שנה נולדה? אם נולדה לפני 1957 אין בעיה אם נולדה לאחר 1957 הייתי מציע בדיקת נוגדנים לחצבת בקופ"ח ולפי התוצאה לשקול אם ניתן לבצע חיסון בהתאם לדרגת הדיכוי החיסוני שלה חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

רא ה תשובתי הקודמת

15/09/2019 | 19:54 | מאת: מ.ר.

יקח זמן עד היוודעו תוצאות הנוגדנים לחצבת , ויקח עוד זמן, עד שתחוסן, והחיסון יהיה אפקטיבי. לכן תוכל להמתין 21 יום, (לאומית פרסמה שסימני החצבת יכולים להופיע עד מועד זה), ותיפגש עם החוזרים לארץ בהנחה שלא הופיעו אצלם סימנים.

מנהל פורום רפואת מטיילים