זיקה וטיפולי פוריות...

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

14/08/2019 | 18:20 | מאת: חופשה

שלום ד"ר, אנחנו בטיפולי IVF וכרגע יש לנו מספר עוברים מוקפאים. אנחנו רוצים לסוע לדרום אמריקה ולאחר מכן לעשות מיד החזרה של העוברים. שאלתי היא - האם במצב זה קיים סיכון להדבקת העובר לאחר שיוחזר? כלומר האם בזיקה הביצית/זרע נפגעים (ואז אם הוצאו לפני הנסיעה אין סיכון) או שיש סיכון שגוף האם ידביק את העובר? מקווה ששאלתי ברורה.

במידה והאם נדבקה והוירוס נמצא בדמה - עלולה להיות פגיעה בעובר בין אם הוא תוצר של הפריה רגילה או אחרת. במקרה כזה מומלץ לבדוק אם יש נוגדנים כנגד זיקה לאחר החזרה לארץ ולפני השתלת העוברים. הבדיקה מתבצעת במעבדת נגיפים בתה"ש. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים