כתמים אדומים על העור במקסיקו

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

16/06/2019 | 12:56 | מאת: חגית

היי, טסתי למקסיקו לפני כשלושה שבועות. כשהגענו לקנקון יצאנו מהמלון להסתובב בחוץ ואיך שחזרנו הבחנתי בכתם אדום קטן יחסית ברגל שמאל שלי כ-חמש אצבעות מעל הברך, הכתם הזה לא כאב, גירד, שרף או הפריע בצורה כלשהי אך לאחר מספר ימים הופיע כתם נוסף וגדול יותר ממש ליד הכתם הראשון. לאחר כשבוע וחצי הופיעה שלפוחית בכתם הראשון אך גם היא לא הפריעה ועברה מעצמה. בכתם השני לא הופיעו שלפוחיות בכלל. אני נמצאת כרגע בקוסטה ריקה, הכתמים לא עברו עדיין אך שינו את הצבע מאדום לאדום דהוי-חום ואני יכולה להבחין במין פסים שעולים למעלה מהכתמים הראשונים ויוצרים כתמים חדשים. שוב, אף אחד מהכתמים האלה לא מפריע לי, הם לא בולטים מעל העור אך זה מתחיל להדאיג אותי. אשמח לקבל מידע על הנושא במידה ומתאפשר. תודה מראש

האבחנה המבדלת של פריחות בעור היא אינסופית ולא ניתן לבצע איבחון בלי לבדוק את המטופל. הצעתי: פני לרופא או בית חולים באזור שבו את נמצאת. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

26/10/2022 | 08:03 | מאת: דודו

השאלה לחגית הבת שלי במקסיקו עם אותן תופעות מה זה היה בסוף? ואיך ומתי עבר? תודה

26/10/2022 | 08:27 | מאת: חגית

היי, הלכתי לרופא מומחה בשיבא במרפאת מטיילים. הוא אמר שכנראה שחרק כלשהו עקץ אותי ומהגירודים שלי באזור אני פיזרתי את החומר הכימי מהעקיצה וזה מה שגרם לסימנים. לא היו לי שום תסמינים מלבד הכתמים על העור ולבסוף זה עבר לגמרי

לא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט פנה לרופא מקומי או חדר מיון

26/10/2022 | 21:50 | מאת: דודו

תודה רבה על התגובה שלחתי לה , נראה לי שזה הרגיע אותה

26/10/2022 | 22:50 | מאת: חגית

שמחה לשמוע שהרגיע אותה. כמובן שאני לא רופאה ועניתי רק על האבחנה שלי. מקווה שזה באמת כלום אצל הבת שלך אבל אולי שווה לבדוק בכל זאת אצל רופא מוסמך:)

מנהל פורום רפואת מטיילים