חיסון קדחת צהובה ולופוס

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

18/06/2018 | 15:57 | מאת: נטלי

שלום, אני מתכננת לנסוע לדרום אמריקה והבנתי שצריך לקבל חיסון של קדחת צהובה. הטיול עצמו לא יהיה למקומות נידחים או גונגלים אלא רק למקומות תיירותיים בהם אין קדחת צהובה. האם לחולי לופוס אסור לקחת את החיסון הזה? ומה קורה במקרה ואסור? האם מקבלים איזשהו אישור רפואי להראות בגבול שאסור לי להתחסן ולכן כן יתנו לי לעבור? (הבנתי שבודקים ומי שלא התחסן לא נכנס אבל שיש הסכמים בנלאומיים שבמקרה ואסור מבחינה רפואית אז כן נותנים לעבור). אשמח לכל מידע אפשרי.. תודה

את אזורי הקדחת צהובה ניתן למצא במפות החיסון הוא חי מוחלש ולא מומת - אין לתת אותו בחולים עם מערכת חיסון פגועה במקרים מסוימים נותנים למטייל מסמך שמאשר שעקב מצב בריאות לא ניתן לתת את החיסון אך יש לזכור שאז הוא נמצא בסיכון מוגבר לחלות. פני למרפאת המטיילים הסמוכה לאזור מגורייך מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

מנהל פורום רפואת מטיילים