הידבקות דרך פצע פתוח במים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

04/10/2017 | 08:19 | מאת: אור

שלום דוקטור, יש לי פצע פתוח ומדמם ברגל מטיול שהייתי בו (הוא טרם נקרש ונוטה לדמם מדי פעם). אתמול הייתי באי הקופים בקופיפי, שזה מעין חוף שיש בו מאות קופים, ודרכתי במי הים שבהם גם שהו ושוהים קופים רבים. חשוב לציין שהקופים די עצבניים, הם נושכים אחד את השני, וקופצים גם על בני אדם, וכן זוהתה כלבת בעבר באי הזה. רציתי לשאול האם יש סיכון של הידבקות בכלבת או בכל מחלה אחרת דרך הפצע הפתוח שהיה לי, בהנחה וחלקיקי דם/רוק/הפרשות שעברו דרך המים הגיעו לפצע. תודה רבה מראש ומחכה לתשובה!

זו לא דרך ההדבקה של כלבת. בכל אופן פצע פתוח עלול להזדהם וכדאי לנסות לשמור אותו נקי וחבוש. חיטוי עם מי חמצן או יוד. חיסון כנגד טטנוס קיבלת ב 10 שנים אחרונות? מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

05/10/2017 | 00:35 | מאת: אור

כן, קיבלתי. הבנתי שגם יש מחלה של קופים בשם הרפס b. גם היא אינה יכולה לעבור במים? מצורף צילום של הפצע (יש כתמים אדומים מסביב לאזור החתך)

מנהל פורום רפואת מטיילים