ערכי כולסטרול גבוהים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

08/05/2011 | 12:20 | מאת: אלכס

ד"ר אפרת וולפוביץ שלום, מזה מספר שנים מתקבלות תוצאות גבוהות בבדיקת כולסטרול. הבדיקה האחרונה שביצעתי התקבל: cholesterol: 249 HDL: 43.7 Triglycerides: 163 Non-HDL: 205 LDL: 172.5 Glucose: 87 גיל : 53 משקל : 72 ק"ג גובה : 167 ס"מ לא עושה פעילות ספורטיבית מחלת רקע:סבלתי מדלקת בבלוטת התריס לפני שנתיים,במעקב חצי שנתי לא נדרש טיפול תרופתי,בבדיקה אחרונה : TSH 5.69, FT4:13.5 יש הסטוריה משפחתית למחלות לב. אבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 65 רופאת משפחה לא ממליצה להתחיל טיפול תרופתי לכולסטרול רופא אנדקרינולוג ממליץ להתחיל בטיפול תרופתי לכולסטרול. אשמח לקבל התיחסותך. תודה, אלכס

שלום אלכס קודם כל תת פעילות של בלוטת התריס מעלה רמת כולסטרול ,ומכיון שאינני יודעת מהם ערכי היחוס של TSH במעבדה שלכם,עליך לבדוק עם האנדוקרינולוג אם אין מקום לתקן ענין זה שאולי יוריד הכולסטרול. בהמשך אם עדין LDL מעל 160, לאחר מצוי הטפול הלא תרופתי (שהוא דיאטה ע"פ הנחית דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית)-אכן יש מקום לטפול תרופתי. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול