מעקב שומנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/01/2009 | 20:15 | מאת: קרן

1. באיזו תדירות מומלץ לבצע בדיקת שומנים בדם? כאמור, אילו הערכים שנמצאו אצלי לאחרונה והמלצת לי על ביצוע מעקב. כולסטרול כללי 241, HDL 71, LDL 138, טריגליצרידים 157. 2. האם יש משמעות לערך של הכולסטרול הכללי או שמסתכלים רק על הטוב והרע? 3. איך ניתן להוריד את רמת הטריגליצרידים מבחינה תזונתית? תודה רבה

שלום קרן מעבר לגיל 40 בערך, באנשים בריאים נהוג לבדוק רמות שומנים פעם בשנה. יש משמעות גם לכולסטרול הכללי בצרוף לרמות האחרות של השומנים. טריגליצרידים רגישם למדי לדיאטה וע"מ ונהוג כך רצוי להיועץ בדיאטנית מקצועית שתתאים דיאטה באופן אינדיבידואלי. כל טוב ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול