תרופה לכולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

02/01/2009 | 18:14 | מאת: ציפי

שלום לרופא, איזו תרופה להורדת כולסטרול אין לה תופעות לוואי כמו כאבי שרירים ופרקים? בתודה מראש, ציפי

שלום ציפי לכל תרופה בעולם יש פוטנציאל לתופעות לואי מסוגים שונים . כאבי שרירים היא אחת מתופעות הלואי המוכרות של התרופות המורידות כולסטרול מקבוצת הסטטינים (כמו למשל סימוביל או ליפיטור),אבל תופעה זו מופיעה רק בחלק קטן של המטופלים ולא ניתן לצפות מראש מי יסבול ממנה. לכן אנחנו מתחילים טפול כשיש אינדיקציה ומפסיקים אם מופיעים כאבי שרירים. בד"כ תוך זמן קצר כאבי השרירים נעלמים. ישנן תרופות מקבוצות אחרות המורידות כולסטרול שלהן אין תופעות כאלה, אבל יש להתיעץ עם רופא בקשר לכך. כל טוב ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול