פרופיל שומנים לא תקין

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

14/11/2008 | 09:03 | מאת: אברי

שלום אני בן 42 עם סיפור משפחתי קרדיולוגי לא טוב (סבא ודוד בגיל צעיר מאוד) שומר על משקל תקין, תזונה טובה, לא מעשן אך גם לא עושה ספורט לחץ דם 110/70 143 total 16 hdl 81 trig 111 ldl 8.9 tc/hdl 90 gluco האם ה HDL הנמוך יהרוג אותי בגיל צעיר?

שלום אברי HDL הוא גורם סכון אחד להאצה של טרשת עורקים (שהוא התהליך שברקע המוביל למחלות לב וכו). כאשר אנחנו מגדירים סכון אנחנו מתחשבים במיכלול גורמי הסכון. אצלך כרגע גורם זה בלבד וע"כ ס"ה הסכון איננו מאד גבוה. כמובן שרצוי לתקן כל גורם סכון שניתן .HDL לפעמים עולה בהשפעת פעילות גופנית רוטינית. כעת גם מחפשים פתרון תרופתי לתקון רמות נמוכות של HDL.נחכה לחדושים. בנתיים -ספורט יפה לבריאות! ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול