כולסטרול ושומנים בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

29/12/2008 | 20:10 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 30 ומשתמשת במדבקות אוורה עם מינון נמוך של הורמונים עקב רמת שומנים גבוהה בדם (גם הוריי סובלים משומנים בדם ונוטלים טיפול תרופתי). לאחרונה עשיתי בדיקת דם: כולסטרול כללי 241, HDL 71, LDL 138, טריגליצרידים 157. הערכים די גבוהים. האם להמשיך עם המדבקות? אין לי בן זוג קבוע ואני יכולה לעבור לאמצעי מניעה אחר כגון קונדום אך ההורמונים יעילים עבורי לשם איזון הורמונלי (בעבר סבלתי מאקנה). מה כדאי לעשות?

שלום קרן אכן הורמונים כנ"ל עלולים להעלות רמות השומנים בדם. מכיון שההשפעה היא אינדיבידואלית אני מציעה להפסיק נטילתם למשך מספר שבועות ואז לבדוק שוב רמות השומנים בדם כדי לדעת עד כמה השפעה זו משמעותית אצלך. בכל מקרה, רמות השומנים שלך גבוהות במידה מינימלית ודורשות מעקב בלבד. כל טוב! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול