הפסקת ליפיטור

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

29/12/2008 | 18:35 | מאת: ציפי

שלום לרופא, אימי נטלה עד כה 20 מ"ג ליפיטור להורדת כולסטרול. בהמלצת רופא אורטופד הוא המליץ להפסיק ליפיטור כיוון שזה גורם לכאבי שרירים ופרקים. שאלתי היא האם כדאי להפסיק ליפיטור והאם זה מסוכן להפסיק תרופה זו למשך חודש לניסיון? רוצים לראות האם תרופה זו אכן גורמת לכאבי שרירים ופרקים. בתודה מראש, ציפי

שלום ציפי לליפיטור (כמו לכל תרופה) יש פוטנציאל לתופעות לואי כאשר כאבי שרירים היא אחת מתופעות הלואי הנפוצות. אבל תופעה זו קורית רק במעוט המטופלים ולא ניתן לקבוע מראש מי יסבול ממנה ומי לא. לכן כאשר יש אינדיקציה לטפול יש להתחיל השמוש בתרופה ורק במידה ומופיעים כאבים כאלה מפסיקים הטפול, ואז נעלמים הכאבים. בהצלחה! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול