שומנים בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

24/12/2008 | 17:26 | מאת: יעל

שלום, אני בחורה בת 25 , שוקלת 48 ק"ג, לא מעשנת , אוכלת בריא לא אוכלת מוצרים שמכילים שומן טרנס , עם מודעות מאוד גדולה למזון שאני צורכת. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם ואמרו לי שיש לי שומנים בדם באופן גבוה מידי. ממה זה יכול לקרות? ואיך אני יכולה להוריד את כמות השומנים? חשוב לציין שאבא שלי סובל משומנים בדם גם כן.

שלום יעל הנטיה לרמה גבוהה של שומנים בדם מקורה בגנים ולא באוכל-למרות שאוכל דל שומן עשוי לשפר המצב וההיפך. רמה גבוהה של שומנים בדם לא גורמת מיידית בד"כ לבעיות רפואיות אלא מצירה את כלי הדם בתהליך איטי וארוך של שנים ובסופו עלולות להתפתח מחלות. לכן, הטפול בהפחתת ערכי השומנים בדם הוא טפול מניעתי. מכיון שלא פרטת ערכי השומנים שלך אינני יכולה להתיחס יותר ספציפית. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול