תרופות-תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

06/05/2010 | 09:49 | מאת: דוד

שלום, סימבסטטין גורם לי לכאבי שרירים. האם לפי הידע שלך או מחקרים כאבי שרירים בתרופות אחרות ממשפחת הסטטינים נגרמות באותו שיעור? האם כדאי לי למשל לנסות קרסטור? הייתכן שתרופה זו או אחרות (איזה עוד מאותה משפחה?) מאותה משפחה לא יגרמו לי לכאבי שרירים? שנית,איזה תרופות אחרות קיימות בשוק ושאינם ממשפחת הסטטינים? מה דעתך על אזטימיב? שלישית, רופא המשפחה לא מאשר לי תרופה חליפית על אף תופעות הלוואי שהזכרתי. אני מיואש כיצד עליי לנהוג בהתנהלות מול הקופה ומול הרופא ? תודה

שלום דוד במידה ויש חשש סביר שסימבסטטין גרם לכאב שרירים, יש בהחלט הצדקה לנסות סטטין אחר אם כי יש סכוי לא קטן שגם סטטינים אחרים יגרמו כאבי שרירים. אבל, תגובה זו של הסטטינים היא אינדיבידואלית ולכן עד שלא תנסה לא תדע אם אתה יכול להסתדר עם סטטינים אחרים. לגבי איזיטימייב, השמוש המומלץ בתרופה זו הוא כתוספת לסטטינים אבל כשאין ברירה ניתן גם לטפל בה כתרופה יחידה. יש היום בשוק עוד תרופות שניתן לטפל בהן בכולסטרול גבוה (רזינים וחומצה ניקוטינית) ויש להתיעץ לגבי כך עם רופא המשפחה. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול