כולסטרול- דיוק הבדיקה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

16/12/2009 | 19:58 | מאת: אליהו

שלום ד"ר וולפוביץ 1. האם ריכוז הכולסטרול כפי שנמדד בבדיקות דם רגילות של קופ"ח, משתנה בפרקי זמן קצרים (ימים)? אם כן מה משמעות בדיקה בודדת? (בדיקה תקופתית אחת לשנה- למשל). 2. ביצעתי בדיקה לאחר צום של 10 שעות במקום 12 שעות כנדרש בטופס ההפניה. כיצד להתיחס לערך שהתקבל? האם הערך שהתקבל גבוה/נמוך לעומת ערך שהיה מתקבל לאחר 12 שעות צום? אודה לתשובתך אליהו

שלום אליהו רכוז הכולסטרול לא מושפע בקלות לא מצום ולא ממצבים אחרים ולכן לא משתנה בפרקי זמן קצרים וניתן להתיחס לבדיקה חד פעמית. הצום משפיע בעקר על טריגליצרידים כך שצום של 10 שעות במקום 12 לא אמור לשנות מהותית ערך הכולסטרול. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול