כולסטרול hdl נמוך

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

10/12/2009 | 10:29 | מאת: איילת

יש לי כולסטרול hdl נמוך מהסף התחתון (39). אני בחורה מאוד בריאה אפשר להגיד, עוסקת בפעילות גופנית באופן יומיומי וכמובן נמצאת בכושר, אוכל נכון עם המון ירקות פירות וסיבים תזונתיים.. בנוסף אני גם רזה (הכולסטרול ה"רע" ברמה נורמלית - 75.7), אז איך אפשר להסביר את הרמה הנמוכה של הכולסטרול הטוב אצלי בדם? תודה איילת

שלום איילת בד"כ ההפרעות ברמות השומנים מולדות ונוטות להתגבר עם הגיל. לצערי אין עדין טפול יעיל להעלאת HDL. לעתים פעילות גופנית מעלה רמתו.תרופות שמשמשות לתקון רמות גבוהות של LDL ו/או טריגליצרידים עשויות להעלות במעט גם רמות HDL, אבל בד"כ לא מספיק. אני מקוה שיהיו בעתיד גם תרופות שיטפלו בכך אבל בשלב זה כל הענין הזה הוא רק בגדר מחקר. ד"ר וולפוביץ

23/12/2009 | 20:00 | מאת: תזונאית

יש טיפול יעיל להעלאת HDL - פעילות גופנית אירובית - שעה ביום + נטילת ניאצין = ויטמין B3 + כוס אחת של יין אדום בערב. בהצלחה!

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול