אטורווה-סטטין ואחרים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2009 | 20:39 | מאת: רותי

שלום, האם ההשפעה של אטורוה-סטטין על תפקוד דיאסטולי שמאלי והשפעת התוסף קואנזים קיו 10 על תיקון ההשפעה הנ"ל קיימת בכל הסטטינים? קראתי על עניין זה ב-Am. J. Cardiol, 2004 (מאמר Effect of atorvastatin...x). אודה על תשובתך. רותי

שלום רותי קודם כל אין כרגע הסכמה על האפקט של סטטינים על תפקוד דיאסטולי של הלב כמו שהסיקו במאמר שצטטת. ישנם מאמרים רבים אחרים בנושא זה שהדגימו תוצאות הפוכות. גם לגבי השפעת Q10- לא הצליחו להוכיח עד כה בעבודות שפורסמו שטפול ב Q10 שינה מצב התחלואה בחולים גם כשנצפתה עליה ברמתו בדם בכאלה שטופלו ע"י תוסף מזון זה. ד"ר וולפוביץ

09/12/2009 | 19:35 | מאת: רותי

ד"ר וולפוביץ הנכבדה, הסברך מאיר עיניים, אך בכ"ז אבקש, ברשותך, הבהרות לדברייך. באשר לאפקט של סטטינים, האם "התוצאות ההפוכות" אליהן התייחסת מבטלות, פשוטו כמשמעו, את חשיבות התוצאות שפורסמו בכתב העת המכובד שצוין בשאלתי? שהרי גם החוקרים שהצביעו על השפעה שלילית של סטטינים על תפקוד דיאסטולי מסכימים שיש לסטטינים גם אפקטים חיוביים חשובים מאוד, שאינם שנויים במחלוקת! ואשר לקיו 10, האם כוונתך לומר שההשפעה המתקנת שלו על הדיספונקציה שנמצאה במחקר, שצוין בפנייתי הקודמת, פשוט איננה קיימת, כלומר שהחוקרים שפרסמו זאת בכתב העת המכובד הנ"ל בדו את התוצאות מליבם, וכתב העת שקיבל את מאמרם לפרסום לא היה מודע לכך? אודה על תשובתך לשתי השאלות הרציניות הללו. רותי

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול