טריגלצרים גבוהים + כבד שומני

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2009 | 13:54 | מאת: רונן

אני בן 39 ובבדיקת דם שבצעתי לפני חודשיים ערכי הטריגליצרין שלי היו 847 ו- HDL-CHOLES 25.1 אחרי חודש בבדיקה ממוקדת לאחר דיאטה הערכים שהיו TRIG 424 ן- P04 2 ו- FE-IRON 50 כמו כן בבדיקת אולטרסאונד אמרו לי שהכבד שלי שומני עדיין לא קיבלתי תוצאות בדואר. הרופא שלי אומר שחוץ מלהמשיך בדיאטה ולעשות ספורט אין מה לעשות ואין מה לבדוק. השאלה שלי היא האם זה לא מעיד על בעיה אחרת שאיננו מזהים והאם מומלץ לעשות בדיקות נוספות? בתודה מראש רונן

שלום רונן אתיחס רק לענין השומנים בדם-שאר הבעיות אינן בתחום פורום זה. הפרעות בשומני הדם מקורן בגנים והן נוטות להתגבר עם הגיל. רמות גבוהות של טריגליצרידים עלולות לגרום לכבד שומני והטפול בתופעה זו כמו ברמה הגבוהה של הטריגליצרידים הוא קודם כל דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית ואם אין שפור מספק, גם טפול תרופתי. יש מקום לבדוק האם אין לך סכרת. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול