תרופות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2009 | 09:54 | מאת: רינה

שלום רב אני בת 62 סובלת מכולסטרול בסביבות 290 לוקחת סימבסטאטין והכולסטרול במצב מאוזן.אני לוקחת את התרופה מספר שנים.לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מנדודי שינה,ובעיות בזיכרון.פניתי לרופאת משפחה ובקשתי להחליף את התרופה,תשובתה הפליאה אותי,היא אמרה שלכל הסטטנים אותם תופאות לוואי ואין מה לעשות כי אני לא בקבוצת סיכון.בקשתי שתרשום לי תרופה בשם crestore מקווה שרשמתי נכון,תשובתה שאי אפשר כי אני לא בקבוצת סיכון. שאלתי:מה עושים מחכים שאחלה באלצהיימר?או בבעיות שינה קשות? מה עלי לעשות? יש תרופות שלא מזיקות? תודה מראש על התשובה.

שלום רינה קודם כל לגבי התופעות שציינת -לא בטוח שנגרמו ע"י סימבסטטין. בכל מקרה תופעות אלה אינן שכיחות כתופעות לואי של סטטינים. לגבי סטטינים אחרים-יש בהחלט סכנה שתופעת לואי של סטטין אחד תיגרם גם ע"י סטטין אחר אבל לא בהכרח ואפשר לנסות סטטינים אחרים. אבל קודם לכן אולי סתם להפסיק הסימבסטטין ולראות האם אכן התופעות חולפות. לגבי האינדיקציה אצלך לטפול עקרוני בסטטינים לא ניתן לקבוע ע"פ הנתונים שמסרת מה ההמלצות לגביך. בכל מקרה יש להמשיך מעקב וטפול אצל רופא משפחה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול