טרגליצרידים 550-בת 26

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

02/12/2009 | 23:40 | מאת: סטודנטית

שלום,בבדיקת דם גילו לי רמת טריגליצרידים של 550 ובנוסף כולסטרול ,אני בת 26 שוקלת 59 גובה 165 , קיבלתי טיפול תרופתי bezafibrate 400mg מרופאה כללית,והופנתי לדיאטן,כמו כן אני נוטלת גלולות בלארה. הורי וסביי לא סבלו מבעייה כזו בעבר ,לכן ברצוני לדעת האם עלי לפנות לרופא מומחה על מנת לאתר ממה נובעת רמה כל כך גבוהה (פרט לנושא המזון,הגלולות והתורשה שלא קיימת),או שמספיק להמשיך בדיאטה ושילוב הכדורים בלבד,תודה

שלום לך רמות טריגליצרידים גבוהות מקורן כמעט תמיד בנטיה בגנים. גלולות עלולות להעלות רמת טריגליצרידים ולכן כדאי לנסות להפסיק טפול זה ולראות ההשפעה. בכל מקרה טריגליצרידים מגיבים מאד לטפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית) ובערכים פחות מ 500 נהוג למצות קודם כל טפול זה לפני תרופות. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול