עליה לא מוסברת ברמת הכולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

15/12/2008 | 20:12 | מאת: רחל

אני אישה בריאה בת 61, 160/59. לפני 15 חודשים עברתי בדיקת דם תקופתית ורמות הכולסטרול היו תקינות: כללי-168, HDL-57, LDL-101. טריגליצרידים-43. לאחרונה עברתי בדיקה חדשה עם עליה לא מוסברת: כללי-204, HDL-63 LDL-126, טריגליצרידים-65. בתקופה זו עליתי כ-4 ק"ג, ללא שינויים שאוכל לציין בהרגלי התזונה שלי. רופא המשפחה שלי אמר ש"הכל בסדר"... מה יכולה להיות הסיבה לעליה הנ"ל? מה הסיכונים? מה אוכל לעשות? הערה: נא לא להמליץ על פעילות גופנית (עצלנית מדי). בתודה מראש.

שלום רחל מנסיוננו, רמות שומנים בדם כולל כולסטרול נוטות לעלות בהדרגה עם הגיל. ישנם גורמים נוספים היכולים בנוסף להשפיע: שנוי בדיאטה , שנוי בפעילות גופנית, שנוי בתפקוד בלוטת התריס. לגביך אישית רמות הכולסטרול שלך תקינות בנתיים והעליה שציינת אייננה ממש יוצאת דפן וניתן לזקוף אותה "לזכות" שנוי בדיאטה ואולי גם בגיל.... ליתר בטחון רצוי גם לבדוק תפקוד בלוטת התריס (בבדיקת דם). בכל מקרה אין צורך בהתערבות אצלך כרגע והייתי ממליצה על המשך מעקב בלבד (בדיקת דם פעם בשנה) כל טוב ד"ר וולפוביץ

17/12/2008 | 14:13 | מאת: רחל

ד"ר וולפוביץ, תודה רבה. בברכה, רחל.

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול