טרשת עורקים+צינטור

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

12/09/2009 | 09:10 | מאת: AMI

ד"ר ניכבדה,בן 58 , שנים אני נוטל סימוביל 20 לשמירה על LDL בסביבות 110-130 ,לצערי לקיתי בתעוקת חזה ועברתי לפני 9 ימים צינטור + סטנט בעורק אחד ,עורק ראשי נוסף מוצר וסביר מאד שאצטרך צינטור נוסף. מקבל פלוויקס+אספירין + סימוביל 40 עם המלצת בית חולים להגיע לרמה 70 LDL . האם הרכב תרופות זה לאורך חודשים איננו מסוכן ? האם יש תחליך טבעי להורדת כולסטרול ( לוותר על סימוביל לפחות ) ? אשמח לתשובתך המלומדת, בברכה, עמי

שלום עמי אכן בחולים עם מחלת לב כמו שלך אנחנו ממליצים להגיע לערכי LDL יותר נמוכים ועד כה בעבודות רבות לא הוכח שיש בעיה לרדת לערכי LDL כה נמוכים. הסטטינים הן התרופות היעילות ביותר להורדת כולסטרול ולהן גם יתרונות נוספים המגינים על כלי הדם ואין להן תחליף במצבך. בכל מקרה יש לעקוב בצורה מסודרת אחרי תפקודי הכבד ורמת (חלבון הקשור לשרירים) ולהמשיך במעקב רפואי מסודר. שנה טובה! ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול