בדיקות דם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

10/12/2008 | 22:06 | מאת: ג'ולי

דר' אפרת וולפוביץ שלום, אני בת 54 בריאה בד"כ. להלן תוצאות בדיקות דם: לפני 10 חודשים: היום סוכר - 121 סוכר - 101 כולסטרול כללי - 228 כולסטרול - 257 טריגליצרידים - 109 טריגליצרידים - 196 כולסטרול רע - 159 כולסטרול רע - 168 כולסטרול טוב - 47 כולסטרול טוב - 50 עלי לציין כי לפני 6 חודשים הפסיק לי המחזור. בתקופה האחרונה הייתי במתח רב. המשקל הגופני שלי תקין אך בכל זאת רזיתי כ-2 ק"מ על מנת לשפר את תוצאות הכולסטרול ואני משתדלת ללכת כ-4 פעמים בשבוע 1 שעה. כתוצאה הסוכר התאזן והכולסטרול הטוב עלה מעט אך לא ברור לי לגמרי מה פשר העליה של הכולסטרול והשומנים בדם בפרט לאור זה שרזיתי ושאני שומרת על תזונה די מאוזנת. שאלותי האם בתקופה קצרה כזו יש סיכוי להתפתחות של טרשת עורקים ומה פשר התוצאות הלא חיוביות יחסית לאור ההיסטוריה שציינתי לעיל. לתשובתך אודה ג'ולי

שלום גולי קודם כל תהליך טרשת העורקים מתקדם כל חיינו החל מגיל 20 בערך . קיימים גורמים רבים המשפיעים עליו (גורמים גנטיים, סכרת, יתר לחץ דם, יתר כולסטרול בדם, עשון ועוד) שחלקם לא ניתנים לתקון. ככל שמאובחנים אצל החולה הספציפי יותר גורמי סכון כן יש סכוי שהתהליך יואץ. ניטרול גורמי הסכון מאיט קצב התקדמות הטרשת. כך שתפקידנו כרופאים לאתר את גורמי הסכון ולתקן כל מה שניתן כדי להאיט הקצב הנ"ל. לגבי הכולסטרול, ידוע שרמתו עולה עם הגיל ובנשים בעקר עולה עם הכניסה לגיל הבלות. כך שהעליה ברמות הכולסטרול אצלך קשורה כנראה לגיל ולהפסקת המחזור. מבחינת הטפול, הוא מורכב מטפול לא תרופתי (דיאטה ופעילות גופנית) וכן תרופות. ידוע שהדיאטה מורידה הכולסטרול בממוצע רק ב 10% אבל לפני התחלת טפול תרופתי כדאי לקבל הדרכה מקצועית של דיאטנית ולראות אינדיבידואלית עד כמה מצליחה דיאטה להוריד רמת כולסטרול. לאחר מכן, יש להתיעץ עם רופא המשפחה אם יש צורך להוסיף תרופות. בהצלחה! ד"ר וולפוביץ

12/12/2008 | 17:06 | מאת: צופ

לרופא שלום ותודה על התשובה .שאלתי היא כללית ,בהנחה שאני רזה , משקל תקין לגבה (65 ק"ג לגבה 175 )לא מעשנת עושה הרבה ספורט ואוכלת מאוזן האם במצב זה יש להשתמש בתרופות לאור בדיקת הדם הנ"ל ' האם החישוב של יחס בין כולסטרול כללי לhdl כפי שהוסבר לי בעבר ' אינו מספיק כיום ובכל מקרה יש להוריד את רמת הכולסטרול לערכים של 100 .

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול