בדיקות כולסטרול ושומנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2008 | 22:45 | מאת: יעלה

בבדיקות תקופתיות שנערכו לפני יומיים מאחר שישנם מספר גורמי סיכון: בעבר כולסרול רע 234. כולסטרול טוב38. טריגליצרידים 267. LDL 135. אני מעשנת קופסא ליום.ישנו עודף משקל,היקף מעל הממוצע 29.00. גילי הוא 45. דופק קבוע במנוחה 98. ישנה סוכרת במשפחתיובעבר אושפזתי בגלל גורמי סיכון ואק"ג לא טוב נשללה בעיה בלב אולם ידעו אותי שאני בסיכון למחלת לב. תוצאות בדיקות מהיום: כולסטרול רע 219. כולסטרול טוב 40.טריגליצרידים 394. LDL לא ניתן לחשב. אני מטופלת בסימוביל אספירין ולוסק ועדיין כבר מספר חודשים כאבים בחזה ודופק מהיר. אודה ליעוץ בעניין.ואף לדעת מה זאת אומרת לא ניתן לחשב. בתודה מעומק לב יעלה.

שלום יעלה אין ספק שהמאזן הרפואי שלך כפי שהוצג מכיל גורמי תחלואה לא מעטים ואני משוכנעת שטפול נכון במכלול הנ"ל דורש התערבות מאומצת ולאורך זמן אצל רופא משפחה טוב שינהל מערכה לנטרול וטפול בכמה שיותר גורמים. אנסה בכל זאת להתיחס להפרעה שיש לך במערך השומנים. כרגע הבעיה העקרית היא רמה גבוהה של טריגליצרידים. סוג זה של שומן שלא כמו הכולסטרול מגיב יחסית בקלות לשנוי בדיאטה, ירידה במשקל, אזון סכרת ופעילות גופנית. גם ברמה של 394 אפשר לתקן המעוות ע"י שנוי באורחות החיים . במידה ואין בכוחך לשנות היום יום בהתאם ניתן גם לטפל תרופתית -הסימוביל שאת נוטלת משפיע בעקר על רמת כולסטרול וקצת פחות על רמות טריגליצרידים כך שיחד עם רופאך האישי ניתן לשקול החלפה או תוספת טפול. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול