ליפיטור-החלשות ההשפעה לאורך זמן?

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

29/11/2008 | 16:28 | מאת: יואב

קיבלתי מרשם לליפיטור 10 מ"ג לפני כשנה (בחו"ל) בבדירת דם אחרונה (בארץ), שמתי לב שהתוצאות הולכות וקרבות שוב לסף העליון של התחום המומלץ. (כשהתחלתי בטיפול, כולסטרול כללי ירד מ260 ל150, LDLירד מ160 ל86 , בבדיקה האחרונה כולסטרול כללי באזור ה193 וLDL עלה ל120) שאלותי הם: א. האם תתכן החלשות השפעת הכדורים בטווח של שנה? ב. רופא בארץ אמר לי שלא יאשרו להמשיך בליפיטור ,אלא בתרופה אחרת? ג. תסמיני הכבד שלי גבוהים: GOT(AST) 51 , GPT(ALT)43 אני מתאמן בריצה באינטנסיביות רבה. האם יש קשר, או שזה השפעת התרופה?

שלום יואב רמת הכולסטרול מושפעת מגורמים רבים גם במטופלים ע"י ליפיטור: הדיאטה, תפקוד בלוטת התריס ועוד. אכן לא כ"כ שכיח שרמת כולסטרול עולה מחדש כה מהר כמו אצלך, אבל יש מקום לבדוק גורמים נוספים, בעזרת רופא המשפחה ובכל מקרה לאזן מחדש ערכי הכולסטרול. ההפרעה הקלה שיש בתפפקוד הכבד שלך גם היא יכולה להיגרם מסבות רבות ביניהן הטפול ע"י ליפיטור, ובכל מקרה יש לבדק ענין זה עם רופאך.במידה ויאבחן שאכן יש חשש שהתרופה הנ"ל גרמה להפרעה זו, ניתן להחליף הטפול המוריד כולסטרול. בברכה ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול