התייעצות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

17/08/2014 | 07:49 | מאת: שלי

בעלי בן 30, במשקל תקין יחסית ( בעודף של כ 5 קילו) , ממוצא כורדי, בבדיקות דם חוזרות נמצאו הערכים של טריגליצרידים 517, וכולסטרול 270, הלכנו להתחיעצות אצל ממומחה שאמר שאין ברירה חייב טיפול תרופתי, בעלי החליט שלפני שהוא לוקח תרופות הוא ינסה להתחיל לשמור בדיאטה ( באופן כללי הוא אוכל כמו כל אדם רגיל לא אוכל שומני מידי ברמת כמו כל אדם רגיל) לאחר חודש וחצי של דיאטה שבה אכל בעיקר סלטים וחזה עוף ירדו הערכים ל טריגלצרידים 120 וכולסטרול ל 190.  מאז שחזר לאכול כרגיל שזה כולל קציצות בקר לחם ולאכול באמת כמו אדם רגיל עלו לו הערכים לזרה לערכים לא תקינים. האם לדעתך ערכים אלו הם תוצאה של מוטציה בגוף או יש הסבר אחר? כי שנינו אנשים רזים שאוכלים נורמטיבי לי ערכים תקינים ולו ערכים ממש יוצאי דופן, אשמח לעצתך בנושא

שלום שלי הנטיה לשומנים גבוהים בדם ברוב המקרים מולדת. הטריגליצרידים מגיבים היטב לדיאטה וכנראה שבענין זה בעלך לא יזדקק לתרופות. לגבי כולסטרול, לא ציינת כמה LDL כולסטרול שהוא הקובע ולכן לא אוכל ליעץ בענין זה. בכל מקרה ממליצה להיעזר קודם כל בדיאטנית מוסמכת ורק לאחר מספר חדשי דיאטה מאוזנת יש לקבוע אם יש צורך בטפול נוסף. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול