כולסטרול גבוה + לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

28/01/2014 | 13:04 | מאת: תמר

שלום, לאמא שלי יש לחץ דם גבוה (156/80) והיא נוטלת תרופות להורדת לח"ד. לגבי כולסטרול לא היתה בעיה. בבדיקות לרמת הכולסטרול שערכה לאחרונה התקבלו הערכים: כולסטרול כללי 209 HDL 48 LDL 126 טריגליצרידים - 173 הרופאה אמרה לה שגם אם ערכים אלו בטווח הנורמה - היות ויש לה לח"ד גבוה - היא צריכה ליטול תרופות להורדת הכולסטרול. השאלות שלה: 1. האם אכן חייבים לקחת תרופות במקרה כזה? 2. התרופה שנרשמה לה : Tritace-comp 5 מ"ג. האם זה נכון שחייבים להמשיך עם כדורים אלו עד 120, ואסור להפסיק אחרי שמתחילים? תודה מראש.

שלום תמר ערכי הכולסטרול של אמך סבירים, אבל ההחלטה האם להורידם עוד ע"י תרופות נקבעת ע"פ הרקע הספציפי של כל מטופל ומטופל (גיל מחלות רקע ספור משפחתי עשון ועוד). לאור הנ"ל אינני יכולה לחוות במקרה זה דעה. לגבי לחץ הדם-אין ענין זה בתחום פורום זה. ממליצה להמשיך להיוועץ ברופאת המשפחה. ד"ר וולפוביץ

30/01/2014 | 13:14 | מאת: תמר

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול