קולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

27/01/2014 | 19:35 | מאת: אילנית

אני רוצה לדעת קולסרול הרע 180 זה לא טוב ולמה.פעם זה היה קולסטרול נורמלי וכך שנים,עכשיו זה גרוע למה? והוצאתי סיפור על קולסטרול יש לך ילדים? או קיי אני אקח אותם ואתן לך ילדים של מישהו אחר, והשאלה מקובל אלייך? בודאי תגידו לא נכון?כך גם כאן, היה מחקר בארצות הברית בנושא קולסטרול. ויצאו מירב וגדולי המומחים ואמרו .משנות ה-60 פחות או יותר קולוסטרול הרע שלא הגיע ל-200 או ל-180 לא נחשב כבעיה. היום עושים מזה הרבה טררם. למה?

שלום אילנית כולסטרול גבוה הוא גורם סכון (אחד מני רבים) להאצה של טרשת עורקים הגורמת לסתימות בכלי דם. הורדת הכוחסטרול בדם היא פעולה מניעתית. ע"פ מחקרים רבים קבעו מהי הרמה הרצויה של כולסטרול כדי שההשפעה הטובה תהיה מקסימלית וככל שהזמן עובר הנסיון גדל וערכי הכולסטרול המומלצים מעט משתנים. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול