בדיקה לכולסטרול בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

23/12/2013 | 09:29 | מאת: שושנה

שלום. אני נוטלת סטטינים שנים רבות. רמת השומנים בדמי תקין. או בשל התזונה או בשל הסטטינים. אולי שילוב. ברצוני לברר האם יש לי בכלל נטיה לטרשת עורקים והאם איני נוטלת סטטינים ללא צורך. התחלתי ליטול סטטינים לפני 30 שנים בערך בעצת רופאת המשפחה בשל פטירתו של אבי מאוטם שריר הלב. בעצם אינני יודעת האם יש צורך או לא. תוצאות בדיקות דם הרלבנטיות מלפני 5 חודשים מראות: כולסטרול 180.3 טריגליצרידים 107 HDL 64 LDL 94.6 NON HDL 116 גלוקוז 108 האם אני יכולה להפסיק לכמה חודשים? לבצע בדיקות דם ולברר?

שלום שושנה סטטינים ניתנים בעקר כדי להוריד רמות כולסטרול גבוהות. לכל פציינט ערך מטרה של כולסטרול משלו, תלוי ברקע הרפואי שלו ובגורמי הסכון לטרשת עורקים. מכיון שלא פרטת נתוניך אינני יכולה על שאלתך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול